Google+ Followers

Like page FB : https://www.facebook.com/MummyMean.DaddyRie.Shine

Follow blog : click button follow di blog Vitamin Bite

Friday, May 31, 2013

Eczema Vitamin yang Sesuai



Eczema ni bukan lagi perkara baru bagi kita. Rasanya ramai juga ibu2 yang bertanyakan tentang eczema ni..ade yg kena pada baby, tak kurang juga yang si ibu atau bapa yang kena. Eczema ni sebenarnya ada yang disebabkan genetik ada juga yang disebabkan diet, atau faktor luaran seperti udara yang kotor, air yang tercemar, cuaca yang berubah2 secara extreme , sabun yang tak sesuai dan banyak lagi.

Bila berblogwalking tadi terjumpa info yang menarik tentang eczema sbb ringkas dan mudah faham, so,jom belajar sikit tentang eczema ni ye.



credit: here


Eczema is a term for several different types of skin swelling. Eczema is also called dermatitis. It is not dangerous, but most types cause red, swollen and itchy skin. Factors that can cause eczema include other diseases, irritating substances, allergies and your genetic makeup. Eczema is not contagious.





The most common type of eczema is atopic dermatitis. It is an allergic condition that causes skin inflammation as well as scaling, flaking, thickening, crusting and itchiness of the skin tissue
Eczema is a chronic disease. You can prevent some types of eczema by avoiding irritants, stress, and the things you are allergic to. (for more info abt eczema just click the link )




This chart shows the different level of severity. Tak semua eczema tu teruk, ada yang biasa2 je, tapi tetap perlu dikawal ye, dah teruk susah nnt. Eczema takkan dapat pulih 100% sbb so far belum jumpa cure lagi, but it can becontrolled and treated. So don’t worry Memang terdapat pelbagai cara untuk mengawal eczema dari menjadi teruk dan merebak, ada yang guna cream, ubat anti gatal, antibiotic dan sebagainya.


Tapi entry kali ni saya nak focus on vitamin ye, tapi ini bukan satu2nya cara merawat cuma boleh membantu melegakan dan mengurangkan simptom eczema..





Credit


B-Complex


All B-vitamins are necessary for healthy skin and circulation. B-vitamins work as a team; thus, they should be taken together in a B-complex formula. Dr. James Balch, author of “Prescription for Nutritional Healing,” recommends for dermatitis a B-complex formula and additional supplementation with vitamins B3, B6 and B12. Vitamin B3, or niacin, supports the health of the skin and nerves; symptoms of vitamin B3 deficiency include dry, rough and thick skin. Vitamin B6 promotes the formation of red blood cells and healthy skin. A deficiency in this vitamin may cause symptoms like oily facial skin, acne and flaky, inflamed skin. Vitamin B12 is involved in cellular synthesis and longevity.
(sebab tuh saya suke B-complex Shaklee coz not all vit b supplement include all the 8 B)


Vitamin C


Vitamin C has anti-inflammatory properties and helps stabilize cellular membranes. Thus, it can aid in skin healing. Vitamin C also plays a major role in the production of collagen, which is a key component of the skin. This nutrient also has anti-histamine properties, helping to reduce the itchiness associated with eczema. Dr. Balch recommends supplementing vitamin C in combination with bioflavonoids, which are plant chemicals that work in synergy with vitamin C.
(Vitamin C shaklee does have bioflavonoids )


Vitamin E


Vitamin E is a fat-soluble vitamin with antioxidant properties. It helps relieve skin itching and dryness, which are common symptoms of eczema. In a study published in the April 2010 issue of “Pediatric Allergy and Immunology,” Dr. Masayuki Okuda and colleagues evaluated the link between vitamins E and A and eczema. The study involved almost 400 children. Researchers found that children who had the highest levels of tocopherols, which are vitamin E compounds, had 67 percent lower risk of developing eczema compared with children who had lower levels of vitamin E in the blood. Although the study could not fully explain the connection between vitamin E intake and eczema, Dr. Masayuki Okuda suggests that the benefits of this vitamin may derive from its antioxidant and immune-boosting properties.

That’s how all those 3 vitamins work for eczema.


 *Dengan pengambilan yang consistent, mungkin eczema bukan lagi satu masalah



MAHERAN BINTI MAHTAR
ID 933321
emasyok@gmail.com
017-4099956
Puchong Kinrara Putrajaya

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::







INGIN MENJADI AHLI SHAKLEE?: Mulakan perniagaan dengan Shaklee dan berpeluang mendapat 3C

Kenapa saya tergerak hati nak joint Shaklee? Pada mulanya as TTCian, saya hanya mencari supplement untuk betulkan hormon yakni period yang tak regular... ALhamdulillah tak mengecewakan... As per half bottle consume GLA Shaklee, period saya dah regular dan setiap bulan berkunjung tiba... Start dari situ hanya bermodalkan RM65 saya terus jadi ahli... Dengan jadi ahli anda dapat lebih kurang 20-25% discount from retail price... Untung kan...

So, kat sini saya nak cerita sikit pasal Bonus Shaklee.. Alhamdulillah, 1st month buat dapat la 2 angka... 1st month yea.. hehe... Takpe la, bukan susah pun... Saya tak perlu berkejar nak packing barang ke apa... Semua hanya buat... Saya hanya buat bisnes Online... Tak perlu bersusah payah nak cari customer juga... Hanya update fb dan blog 3-4 kali seminggu sudah memadai...

Sebenarnya besar harapan saya nak berjaya dalam Biz Shakle... Shaklee adalah company yang sangat establish... Dah 50 tahun... Kira dah sama baya dengan mak saya dah... Kalau compare dengan ilmu mak saya yang berusia 50 tahun tu orang kata dah terlalu tebal dah... Boleh dijadikan mentor... Yelah, mak saya mentor saya... ;)

ok, meh nak siter sikit apa yang bestnya Bisnes Shaklee nie...


Secara kasarnya, selain dapat ID sendiri yang anda boleh gunakan setiap kali membuat pembelian dengan harga ahli, anda juga berpeluang untuk menikmati 3C ni sekiranya mencapai minimum point yang ditetapkan. Bagi yang berminat untuk mendapatkan SIDE INCOME dengan Shaklee atau menjadikan Shaklee sebagai kerjaya FULLTIME anda..inilah yang Shaklee tawarkan untuk anda:

CASH, CAR, CONVENTION (3C)
CASH PROGRAM: Apa cash program ni?
Program Ganjaran Tunai
Bonus Kumpulan Peribadi (21%) 
Bonus Peribadi Bersih merupakan pendapatan yang dibayar oleh Shaklee berdasarkan jumlah PV Kumpulan Bulanan anda. Peratusan Bonus Peribadi Kasar diambilkira melalui UV kumpulan anda. Peratusan ini akan meningkat seiring dengan kenaikan tanggungjawab kepimpinan anda bilamana anda menaja pengedar baru masuk ke dalam kumpulan anda. Untuk melayakkan diri menerima Bonus Peribadi, Pengedar mestilah mempunyai paling minimum 30 UV Peribadidalam bulan pembayaran bonus. (UV ni point lah, setiap product ade uv tersendiri..jadi jika cecah min point dapatlah bonus dlm bentuk cash )
Bonus Kempimpinan (21%) (sehingga 6 paras ke atas)
Anda layak menerima Bonus Kepimpinan apabila anda melahirkan Pemimpin Jualan yang baru di dalam organisasi anda (“break out”). Bonus Kepimpinan dibayar kepada semua Pemimpin Jualan yang layak dan menepati prestasi yang digariskan untuk bonus ini.
Bonus Kepimpinan dibayar berasaskan pada PV Kumpulan sehingga Pemimpin Jualan tahap ke-enam. Pembayaran bonus ini berasaskan jumlah sebenar Kiraan Mata pada Tahap Pertama (First Level Point Count) dalam kumpulan tersebut.
Insentif Coordinator (sehingga 1.5%) 
Bonus Insentif Khas Shaklee (Insentif Coordinator) merupakan satu insentif dan ganjaran bagi prestasi perniagaan cemerlang yang ditawarkan kepada pangkat Coordinator dan ke atas, yang layak.
dari sini je dah berapa bnyk shaklee tawarkan cash..bonus bulan2+kalau kita bantu orang lain turut menjadi pemimpin jualan+ dapat insentif kepimpinan lagi..so bukan senang2 ye orang atas goyang kaki dapat duit..no no..Shaklee sangat adil..anda berjaya, anda bantu orang lain berjaya, tunjukkan kepimpinan, buat keje leadership bukan taja org lepas tu lepas tangan-touch n go- bukan ye..dah jadi leader yang hebat, mampu melahirkan ramai lagi pemimpin jualan dibawah anda, barulah dikira berjaya!


CAR PROGRAM: DAPAT KERETA KE SEBIJIK?
Program Kereta
Program Subsidi Kereta Shaklee ialah program insentif yang ditaja khas oleh Shaklee untuk semua para Pemimpin Jualan Shaklee yang menepati syarat-syarat yang ditentukan.
Pemimpin Jualan yang menepati syarat kelayakan akan mendapat kredit kereta setiap bulan dimana mereka perlu memenuhi syarat perlaksanaan Program Kereta ini secara minimum.
Ha bukan dapat kereta sebijik ye, tapi lagi best, dapat kredit kereta setiap bulan…tak kisahlah korang nak buat beli kereta ke, nak simpan buat belanja ke, yang pastinya dapat cash..mungkin bulan pertama cuma dapat rm200..tapi sejajar dengan prestasi anda dan group jualan tadi, RM15000 sebulan pon boleh dapat..ha..nak kereta apa? beli jelah..
CONVENTION: JALAN-JALAN MAKAN ANGIN KE?
Master2 jutawan sewaktu trip Umrah:)
Program Konvensyen/ Insentif

Sebaik sahaja anda mencapai pangkat Supervisor, anda telah mula mendapatmata terkumpul untuk Program Konvensyen Shaklee. Destinasi dan kelayakan UV bagi setiap konvensyen berbeza pada setiap tahun.
Ni 5 star treatment ye..free lagi..dan untuk tahun ni destinasi nye adalah..

Tu dia..dan bagi muslim, ada pilihan ye, jika anda taknak gi london paris, anda boleh pergi UMRAH..huhu best kan..
Inilah antara yang anda boleh dapat..next entry, Apa yang Adaa pulak dah dapat sepanjang bergelar Shaklee Independent Distributor ni..
Jangan lepaskan peluang!
MAHERAN BINTI MAHTAR
ID 933321
emasyok@gmail.com
017-4099956
Puchong Kinrara Putrajaya

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::















Pengiraan UV Shaklee

Assalamualaikum beberapa hari lagi adalah Closing untuk Bulan Mei 2013..

Jadi adalah sangat penting sebelum Closing Call ke mana2 branch untuk tanyakan UV..klu dah ada downline minta update
1) UV personal
2) Uv Group

dan Perlu tahu Bonus shaklee dibayar Based pada UV Group dan bonus besar bila UV group dan UV Personal Besar

Jika anda ingin merasa berada di Rank leader SUPERVISOR

Belian barang personal + group RM10 000 --> layak ke pangkat Supervisor dan UV Ingat 3000 adalah datang dari (UV Personal +UV Group ) ,Oleh itu pentingnya ada Downline kan ? bergerak melaui Group lebih cepat Pangkat akan naik..

kenapa Mesti jadi Supervisor sebab selain bonus dari Personal UV Shaklee bayar lagi Bonus New rank RM 368
CARA PENGIRAAN
Contoh Jika anda buat Personal 3000uv x 3.1 x 21% = RM1953
tambah Bonus New rank RM368
= RM 2321 inilah bonus bila naik rank supervisor

Paling Mudah fahamkan begini dalam Minda Anda semua hanya nampak BONUS 21%
SAHAJA






Buatlah Pilhan Yang Terbaik..Pilihan Di tangan Anda


Selain produk ini ada lagi produk-produk menarik yang patut anda cuba seperti set Penyusuan, Set Kehamilan, Pakej untuk kaum adam, kaum hawa, kanak-kanak, warga tua dan yang lebih menarik saya menawarkan konsultasi percuma serta penghantaran yang tidak membebankan anda. Jika anda perlukan panduan pemakanan dan konsultasi, boleh hubungi ALIYA SEKARANG :)
JOM BERUBAH! SIHAT BERSAMA SHAKLEE

Thursday, May 30, 2013

Cergas Berpuasa Bersama Mighty 3 Gems



Gabungan hebat untuk dijadikan menu bersahur. Saya pasti ramai yg sedang mengerjakan puasa sunat Rejab, Syaaban dan seterusnya sebagai latihan berpuasa di bulan Ramadhan.

Mighty 3 Gems amat sesuai untuk diambil oleh semua golongan termasuklah;



- golongan ibu menyusu yang mahu berpuasa tanpa menjejaskan pengeluaran susu ibu,

- ibu yang sedang mengandung tanpa rasa risau berpuasa boleh menjejaskan tumbesaran janin,

- wanita dan lelaki yang mempunyai gastrik dan golongan warga tua yang dh kurang selera nk bersahur dengan menu yang berat.

Mighty 3 Gems membantu anda kekal cergas dan bertenaga walaupun sedang berpuasa.


KHASIAT MIGHTY 3 GEMS =D

Energizing Soy Protein
*****************
♥ Protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.
♥ Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar,
♥ Membekalkan tenaga,
♥ Memberikan rasa kenyang
♥ Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat
♥ Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
♥ Membanyakkan susu badan (milkbooster)
♥ Membantu mengekalkan kepejalan otot
♥ Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
♥ mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat


Mealshakes
*********
♥ Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.
♥ Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.
♥ Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
♥ Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
♥ Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik
♥ Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.





Performance Drink
****************
♥ Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
♥ Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
♥ Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
♥ Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
♥ Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
♥ membantu mencegah rasa dehidrasi akibat kurang minum diwaktu berpuasa.

Wednesday, May 29, 2013

Fahami bagaimana susu terhasil & Tips mengepam dan membuat stok semasa pantang



Penghasilan susu sebenarnya bukan bermula dari proses supply and demand. Sejak hamil dan hari - hari awal selepas kelahiran, susu badan adalah dirangsang oleh hormon dan ia dipanggil sistem kawalan endokrin. Asalkan hormon yang dihasilkan sempurna, ibu akan menghasilkan kolustrum apabila telah melalui separuh proses kehamilan (dan hormon ini dipanggil Lactogenesis I) dan isipadunya akan bertambah (hormon Lactogenesis II) dalam masa 30 - 40 jam selepas bersalin. Sebab itulah ada ibu-ibu hamil yang sudah mengeluarkan susu sejak dari mengandung lagi.


Di akhir proses kehamilan, payudara sudah mula menghasilkan kolustru,, namun kerana paras progesterine yang tinggi, ia membantutkan rembesan susu dan isipadu akan menurun. Semasa kelahiran, pengeluaran plasenta telah menyebab kemerosotan yang mendadak paras progesterone/estrogen/HPL. Ia menyebabkan kehadiran paras prolactin yang tinggi dan memberi isyarat kepada penghasilan Latogenesis II iaitu penghasilan susu akan semakin bertambah). Walauapun penanda biologikal (biological marker) menunjukkan Latogenesis II bermula 30-40 jam selepas kelahiran, ibu biasanya tidak merasa payudara yang penuh (breast fullness) sehingga 50-73 jam (2-3hari).





Jelasnya, fasa awal penghasilan susu adalah dikawal oleh hormon, ia tetap akan hadir samada ibu mahu menyusukan bayi atau tidak. Penerangan di atas dijelaskan lagi dengan carta hormon di bawah.

Kebiasaan kita selalu dengar "Oh, susu takde lagi" "Susu tak keluar pun" bagi ibu yang baru melahirkan. Ia merupakan proses yang normal sebab semuanya di kawal oleh hormon. Dulu saya tidak faham konsep asas penghasilan susu dan ingatkan susu ni terus banyak macam air paip sejurus lepas bersalin. Hehehe rasa kelakar sangat. Itulah tak cukup ilmu masa tu. Boleh juga refer pada blog post Ira yang lepas pasal susu kurang semasa pantang?


Dah faham serba sedikit pasal penghasilan susu ni? Sebenarnya banyak lagi nak kongsi. InsyaAllah buat part by part nanti. Sumber rujukan yang paling Ira suke lawat kellymom. Sebab banyak belajar ilmu penyusuan disitu dahulu.



1. Mulakan pengepaman menggunakan pam
(Case 1) Jika bayi anda berada dengan anda sepanjang masa , maksudnya tidak di warded dan tiada komplikasi. Anda boleh memulakan pengepaman selepas seminggu kelahiran.
(Case 2) Jika bayi di warded dan anda terpaksa pulang dan meninggalkan bayi di hospital (worst case). Anda boleh mengepam 3 hari selepas kelahiran untuk dihantar ke hospital atau bermula hari pertama sekiranya bayi tidak dapat minum secara terus dari anda.



2. Bila harus mengepam?
Refer case 1 – setiap kali lepas baby minum & bila breast rasa penuh
Refer case 2 – 3 jam sekali & bila breast rasa penuh

3. Berapa lama harus mengepam?

Case 1 – 15 minit sebelah breast
Case 2 – 20 minit sekali sebelah breast



4. Berapakan oz yg sepatutnya saya dapat?
Untuk kedua dua case, bukan output(oz) yang menjadi ukuran tetapi masa yang dispend untuk stimulation (15min/20 min). Anda akan dapati output semakin meningkat hari ke hari.



5. Bagaimana harus saya simpan?
Simpan hasil pam yang pertama didalam fridge (katakan 1 oz). Hasil pengepaman yang kedua (katakan 1 oz) pun di simpan. Begitu juga hasil pengepaman kali ketiga dalam hari itu (katakan 1 oz) pun di simpan di dalam fridge (tempat tidak beku). Susu tahan selama 4 hari di dalam fridge.



6.Bolehkan saya mencampurkan semua susu yang saya dapat pam?
Boleh, asalkan suhu ketiga tiga susu diatas (refer jawapan no 5) adalah sama suhu (sejuk didalam fridge). Campurkan sebanyak 3 oz dan bekukan di dalam freezer. Labelkan tarikh.



7. Bolehkan saya beri susu yang di pam kepada bayi untuk diminum melalui botol (semasa dalam pantang)?
Anda digalakkan untuk TIDAK memberi bayi minum melalui botol selama 30 hari pertama untuk mengelakkan nipple preference. Kecuali dalam hal2 kecemasan seperti ibu ke klinik tanpa bayi, bayi ditahan di wad (refer case 2 di soalan 1).



8.Bagaimana jika bayi terjaga dan mahukan susu semasa saya mengepam?
Berhenti mengepam dan susukan bayi. Tiada istilah susu dah habis dipam kerana susu sentiasa dihasilkan. Selepas bayi minum, anda boleh sambung kembali mengepam selama 15 minit.



9. Boleh kah saya pam selama 1 jam berterusan?
Anda tidak digalakkan berbuat begitu kerana dibimbangkan akan merosakkan tisu nipple. Bagaimanapun, anda boleh mengepam 20 minit, berhenti 10 minit, dan sambung kembali selama 20 minit. Teknik ini dipanggil Power Pumping – khusus untuk mereka yang mahu meningkatkan penghasilan susu ataupun dipanggil relactation.



10. Bolehkah saya simpan susu sebanyak 8 oz satu bekas(untuk menjimatkan ruang di dalam freezer)?
Anda boleh. Cuma anda digalakkan menyimpan sebanyak 3 oz satu bekas untuk kemudahan anda/babysitter memberi bayi minum semasa anda mula bekerja nanti.



11. Bila saya boleh mula mengajar bayi minum susu?
10 hari sebelum mula bekerja dan meal semasa siang(dalam jangka waktu ibu bekerja) sahaja diberi botol.



12. Bagaimana kalau bayi saya tidak mahukan susu dari botol?

Jangan bimbang, mengajar bayi utk minum melalui botol adalah jauh lebih mudah berbanding mahu mengajarnya minum dari breast. Jadi jika dia berjaya minum dari breast anda, pasti dia boleh melakukannya utk minum dari botol. Bayi adalah makhluk yang paling bijak, dia tahu bila dia lapar. Orang dewasa bila lapar pun masih boleh buat tak tahu…tapi bayi akan meminta


Set Pantang Shaklee : Berkesan, Selamat & Berbaloi - baloi

credit to http://www.momsmilkyway.com

Memang pening nak fikirkan set bersalin mana yang akan dibeli menjelang hari bersalin. Sekarang memang ada macam-macam pilihan & jenama. Sebelum Shaklee ni terkenal dan famous, kebiasaannya ibu-ibu memang cari jamu la kan? Tapi malangnya beberapa hari selepas kelahiran, baby kena penyakit kuning, doktor pun tak bagi makan jamu yang telah dibeli tu. (Jamu dikhuatiri meninggikan paras kuning bayi). Yang boleh guna pun pilis je. Jadinya, jamu & herba biasanya akan dimakan dihujung waktu pantang.


Dari segi pemakanan pula, makanan sewaktu pantang biasanya kering, satu jenis dan tak complete sumber dari piramid makanan. Menu pantang Ira dulu:

sarapan > biskut lemak cecah kopi/milo
lunch > nasi putih panas & ikan merah masak stim/ ikan bilis black pepper
dinner > ulang lauk tengah hari tadi.
Buah memang ibu tak bagi makan, risau sejuk dan kita bentan. Tapi ada mommies yang makan oren masa pantang. Good, bagus untuk pelawasan.



Tapi alhamdulillah dengan adanya set berpantang Shaklee ni, tak perlu risau jika anak kuning atau makanan yang disediakan tak complete nutrisinya, ia boleh terus dimakan sebaik sahaja selepas bersalin. Sebenarnya sebelum bersalin pun dah boleh mula makan untuk membekalkan tenaga untuk meneran/push nanti. Hehe.


Ia semestinya set yang sangat menjimatkan kerana boleh terus dimakan even selepas pantang iaitu semasa menyusukan anak. Hanya tambah beberapa produk untuk milk booster. Pelaburan yang sangat berbaloi tau.



Jom kita tengok testimonial ibu yang berpantang dengan set Shaklee.
























Tuesday, May 28, 2013

Testimoni Weight Management:From 30 inch to 27, Turun 1.5kg in two weeks!

credit to adaa inspiration

Testimoni dari our close group...



Happy sungguh lah cik adik sorang ni. Maunya tak, pinggang dari 30 inci dah jadi 27 inci.Sekarang Za Fair ni dah pon jadi distributor Shaklee, so sesiapa yang nk cungkil2 rahsia dia boleh lah contact ye.

hehe sebab dah excited sgt, tuh yang jatuh hati dengan Shaklee and now dia pulak sharing her experience. Best2!




Ini pulak lagi sorang customer adaa merangkap kawan dari zaman sekolah dulu lagi..Lama dah kenal ni ..dia start gain weight masa pregnant..



Dengan cara yang betul, pengambilan air yang mencukupi, tak mustahil untuk dapatkan berat badan idaman masing2 kan?
Secara ringkasnya (fungsi berkaitan weight management je ye, fungsi setiap satu ni mmg bnyk):
Herblax- membantu proses detoxification, memudahkan fungsi usus, memudahkan pergerakan usus dan menghindarkan sembelit, meningkatkan pencernaan secara lawas.
Lecithinmemecahkan lemak dan membantu menurunkan berat badan, menurunkan paras kolesterol dlm serum
Omega guard- mengurangkan paras kolestrol dlm darah, mengawal peningkatan hormon cortisol (hormon stress yang sebabkan penambahan belly fat), membantu badan bertindak balas dengan lebih sensitif terhadaphormon leptin ( act as appetite suppressant, increase body metabolism, burn more fat), mengawal selera makan dengan menstabilkan paras gula dalam darah.
Cinch- Membantu mengekalkan otot perlu (elak pemusnahan otot semasa proses penurunan berat badan), Diperkaya dengan Leucine™ bagi mengekalkan otot semasa menurunkan berat badan, Kaya dengan proteinbagi membantu anda rasa kenyang .dan puas, tinggi kandungan serat

Tentang nak ambil yang mana, x perlulah risau sbb takdelah kene beli sekaligus, kalo ade budget, boleh je, tapi jika kurang budget, boleh ambil yang bersesuaian dulu lah. Contoh mcm Za Fair tadi, dia mulakan dengan herblax dan Lecithin, Shahirah Shazwani pula, lecithin aja..jadi tak perlulah risau ye, Shaklee ni cuma makanan tambahan aja. Jika anda memang mengamalkan pemakanan dengan serat yang tinggi, dh tak perlu sgt herblax..tapi rsnya mcm takde je orng yang ambil serat secukupnya..so boleh cuba herblax hehe. Cinch pula didatangkan dalam 3 perisa ya, Vanila, Coklat dan Cafe latte, so boleh pilih. Mesti suke!




Sekiranya ada yang berminat, atau nak tahu lebih lanjut lagi tentang set ini, boleh pm saya ye :)


MAHERAN BINTI MAHTAR
ID 933321
emasyok@gmail.com
017-4099956
Puchong Kinrara Putrajaya

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::


Shaklee Cinch Testimonials and Starter Kit

Video Testimoni Set Kurus Shaklee







Shaklee CINCH Shake: Kurus dengan Shaklee~ 2Kgs in a week?



It’s been a while since I wrote about weight management, shape up programme, loose weight. Memandangkan Raya lagi 2 bulan lebih, sempat le untuk loose weight kan dan kelihatan anggun di pagi raya hehe. Ramai yang bertanya ”shaklee ni ada tak untuk kuruskan badan?” Jawabnye ada..tapi ini bukan pil2 kurus or magic ye..masih perlu pemakanan yang sihat serta senaman ringan/ringkas..Penting tuh..kalo ade yg mkn terus kurus Adaa pon nk cuba hehehe



Macam yang Adaa pernah kongsikan sebelum ni..untuk mendapatkan berat badan ideal, perlu ada 3 komponen:



Detoks (Alfalfa/herblax) + Protin (Cinch Shake or Energizing Soy Protin (ESP) + Lecitin/Omega

Kenapa protin? Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.
Kenapa kene detoks?Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. ... tahukah anda… kunci asas untuk kurus adalah detox dulu yaaa..)
Kenapa perlu Lecitin/Omega?: ..berfungsi untuk memecahkan lemak2 …Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak….dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh bdn..

Bagi ibu2 menyusu biasanya mereka akan ambil ESP, kerana Cinch membantu kalori dibakar dengan lebih cepat sbb ia meningkatkan metabolisme badan, tapi bagi ibu yang menyusu anak yang berumur setahun keatas, dah boleh ambil CInch ni tapi makanan kene seimbang..

Contoh: Bfast, ambil 2 scoop cinch+half scoop ESP(protein) bersama 2 keping toasted bread. tak berat/ringan sangat kan? so takde masalah kurang kalori untuk menyusu anak dan sebagainya. Kenapa kene add half scoop protein ESP? Sbb anda sedang menyusu, jadi keperluan nutrien/kalori haruslah mencukupi.

Bagaimana Cinch boleh membantu mengurangkan berat badan?

Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.


more info:
Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
Soya bukan GMO

Cinch Shaklee terdapat dalam 3 rasa iaitu Vanilla, Chocolate, dan Caffe Latte..Memang sedap!

Kita dengar kata orang yg dah cuba yuk! Tapi adaa letak sikit jelah, kalo x, smp esok x abes entry ni hehe

 



Ini pulak dr nani credit to kak cery

28 Nov 10, 08:21-nani: .. hi kak shareeza, nani ni,,ingat x yang beli cinch inch +lecithin tu..hehe..progress so far so good….cinch tu best gak..saya minum ngan low fat milk..ok..nani minum cm akak ajar tu antara breakfast n lunch..pastu kan akak suruh makan sikit2 kan..ade 1hari tu saya mmg xmakan ape2 after minum tu…xlapar..xrasa nak makan.but i take dinner b4 7pm..just a very light dinner.n b4 tdo saya makan lecithin..pastu, saya nyer digest mmg lancar,buang air besar a few times a day..buang air kecik mmg byk kali pon sbb minum air min 2L per day.so i really hope it works 2loss weight

29 Nov 10, 04:14-nani: hari ni nani minum cinch around 11.30am, and xmakan ape2 until 6pm baru minum sup.coz xlapar pun…

30 Nov 10, 08:33-nani: akak,smlm nyer progress, minum dalam kol 11am,lunch mkn popia 3kg je sbb dah kenyang.. eh..makan popia 3ketul je..hehe..slah type..pastu kenyang sampai kul7.30pm baru dinner makan sup sayur without rice.hirup sup je.hehe.yg bestnyer cinch ni,wat perut nani xlapar giler pg2.sbb biasa perut bgn dulu....kdg2 kul6pg tu dh lapar giler.sbb perut bangun dulu.tp skang xdah.dh ok.hehe..i like

1 Dis 10, 05:30-nani: akak..gud news..i lost 1.5kg..hehe.. in about 1week la..ok la tu akak kan?hihi

4 Dis 10, 09:00-nani: pinggang dah kurang 1inch la akak..hehe

5 Dis 10, 12:03-nani: hehe..ingat dah abes ni nak ambik lagi kak cery..hehe..ready for the stok yea

Apa yang beliau consume?…semestinya Cinch Shake dan jugaLecitin...

Best kan?

Nak langsing? jangan skip sarapan!

Sesetengah dari kita selalu skip atau terr skip sarapan kan? Nak langsing? Lepas ni takleh skip dah...


1) Sumber tenaga

Menurut pakar pemakanan, sarapan pagi adalah sumber tenaga utama untuk memulakan hari yang sihat. Kajian pakar menunjukkan, remaja yang bersarapan setiap hari mempunyai kehidupan yang berkualiti dan daya tumpuan yang lebih baik( btol2, sarapan berat pon takpe sbb akan digunakan untuk aktiviti harian, mcm org kelantan, pagi2 dah makan nasik hehe)



2) Vitamin untuk badan


Remaja tidak seharusnya menikmati sarapan pagi tanpa mengambil kira kandungannya. Adalah disarankan supaya remaja mengambil sarapan yang kaya dengan karbohidrat untuk membekalkan tenaga, protein dan juga sayur-sayuran. Antaranya, roti, susu dan telur

- untuk mereka yg always on the go dan menjalani lifestyle yg super-busy dan hectic, boleh mencuba salah satu produk dalam Tripple Gem set ni. Sarapan yang ringkas namun padat dengan khasiat, jadi kawan-kawan tetap rasa sihat dan bertenaga walau makan secara ringkas.



3) Rangsang fungsi otak

Sarapan yang mengandungi karbohidrat pada waktu pagi boleh merangsang paras glukos dan mikro nutrien



4) Kekal langsing

Kajian yang dijalankan Food Facts Asia dengan kerjasama empat universiti di Asia ke atas remaja berusia antara 10 hingga 12 tahun yang mengamalkan sarapan mendapati mereka jauh lebih langsing dan kurang berdepan masalah berat badan berlebihan. Ini kerana mereka mengamalkan pemakanan yang teratur dan ikut peraturan.siapa yang tak ambil sarapan akan makan dua kali ganda daripada biasa masa lunch. namun demikian, sarapan yang lengkap sempurna akan memungkinkan kita skip lunch meal tanpa rasa lapar, atau cuma perlukan sandwich bun yang penuh dengan khasiat untuk alas perut waktu lunch.



5) Masa Berkualiti

Ada ketikanya, remaja sukar mencari waktu yang berkualiti untuk diluangkan bersama keluarga namun dengan amalan sarapan pagi bersama, ibu bapa dan anak-anak boleh mewujudkan suasana harmoni dan masa kualiti yang berkesan.

*credit to adhatine2.blogspotcom

Monday, May 20, 2013

Artis Anang dan Ashanti Ambik VIVIX Shaklee


Anang dan Ashanti consume VIVIX dan Nutriferon untuk kecantikan dan kesihatan.

Kebaikan Vivix :

VIVIX membantu/memelihara:
♥kesihatan jantung
♥kesihatan otak
♥kesihatan sistem imun
♥kesihatan sendi
♥perlindungan antioksidan
♥peningkatan tenaga pada tahap sellular
♥kesihatan dan kesejahteraan
♥melambatkan proses penuaan

>>>VIVIX 1001 PENAWAR<<<
4 mekanisme penuaan:

1. Melindungi dan membaiki Kerosakan sellular DNA
Setiap hari, setiap sel tubuh kita diSERANG oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan2 ini merosakkan pengkalan data genetik. Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki sellular DNA.

2. Memberi impak positif kepada Pengawalan genetik
Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur pada tahap sellular. Dalam satu ujian klinikal, ramuan VIVIX menunjukkan ia membantu mengAKTIFkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.

3. PENGELUARAN TENAGA YANG KIAN MENURUN oleh sel2
Mitochondria (penjana tenaga) di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun,fungsi sel turut menurun. Ramuan VIVIX menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.

4. Melambatkan pembentukan Protin AGE
Penimbunan berlebihan protin AGE (Advance glycation end products) boleh menyebabkan kerosakan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur. Ramuan VIVIX adalah 10kali LEBIH KUAT dari restivatrol untuk melambatkan pembentukan protin AGE.







★ Apa Nutriferon ni?

Adalah inteferon semulajadi di dunia yang HANYA dipaten oleh Shaklee dan TIDAK dijual di kedai2 biasa.

Ia dihasilkan drpd ekstrak 4 tumbuhan (biji labu, bunga sunflower, honeysuckle jepun dan biji plantagi) yang mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.



★ Apa gunanya interferon ni?


1. Meningkatkan sistem imun dalam masa 3 hari.
Interferon mampu meransang dan meningkatkan secara keseluruhan sist. Imun tubuh.


2. Melindungi dari influenza.
Melindungi dengan berkesab drpd virus, microb termasuk selesema, flu, alergi dan influenza.


3. Meringankan stress dan kelesuan.
Meringankan kemudaratan yg disebabkan keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup sibuk.





★ Siapakah yang perlukan Nutriferon?

1. Mereka yang ingin kekal sihat
2. Mereka yang mempunyai masalah kesihatan
3. Individu yang selalu stress
4. Ibu yang menyusukan anaknya
5. Individu yang mengamalkan makan makanan secara tidak seimbang dan kehidupan yang aktif
6. Mereka yang banyak travelling & sentiasa bergerak
7. Sesiapa yang mempunyai sistem imunisasi yang rendah (biasanya, mereka ini mudah akan terjangkit, apabila orang sekeliling mereka tidak sihat)
8. Sesiapa yang mengidap selesema, demam, kanser / asma


★ Kenapa mesti memilih Nutriferon Shaklee?
1. Ia membantu meningkatkan kadar interferon di dalam badan secara semulajadi - Saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada sistem imunisasi yang sihat. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan yang dihasilkan oleh US oleh Pakar Imunisasi yang menjumpai interferon.
2. Ia dihasilkan oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima, immunilogist dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954. Beliau telah membuat penyelidikan selama 40 tahun bagi mencari sebatian semulajadi untuk merangsang pengeluaran interferon dalam badan kita. Nutriferon Shaklee adalah satu-satunya supllemen perlindungan di US.
3. Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. Nutriferon mempunyai MACH, 1 campuran interferon daripada ekstrak tumbuhan yang telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak Japanese Honeysuckl.
4. Di sokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia, Ujian klinikal ini mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di dalam Nutriferon.
5. Formula ekslusif dilindungi oleh 3 paten – Nutriferon disokong oleh 3 paten dan hanya boleh didapati melalui Shaklee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya ekslusif di Shaklee.
6. Ia dibuat menurut sistem piawaian kualiti yang terbaik. Ia telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi & prestasinya.

Oleh itu tuan/puan, jika anda seringkali selesema dan demam, nutriferon adalah sgt sesuai utk mencegah sebelum ianya berlarutan. Lebih2 jika tuan/puan sering outstation, nutriferon memang sgt berkesan, mudah dibawa dan selamat untuk diambil.


Jika tuan/puan perlukan consultansy, jangan segan silu untuk menghubungi saya. Saya sedia membantu.















Ayu Raudhah Guna VIVIX Shaklee






Siapa yang tak kenal Ayu Raudhah? Pelakon cantik manis yang kawin dengan pemain bola kebangsaan yang hensem lagi kacak tu.. Saya paling suka tengok dia berlakon dalam citer Nur Kasih.. Memang meletop.. Cantik.. Sopan dan sesuai dengan namanya. Tapi hari ni saya bukan nak citer pasal lakonannya tapi saya nak sharekan dengan anda tips kecantikan pelakon jelita ni.




Antara lain tips-tips yang diamalkan oleh Ayu Raudhah sendiri:


Tips kecantikan wajah
- Membersihkan dan menjaga muka dengan kerap
- menyapu ais pada muka untuk merawat kulit bermasalah
- Menjalani rawatan muka dari produk2 yang dipercayai


Tips kesihatan rambut
- menggunakan daun bunga raya

Tips kesihatan tubuh badan
- menjaga pemakanan
- melakukan senaman (bangkit tubi 50 kali sebelum tidur)
- mengamalkan sirap Shaklee (Vivix)


Ha tengok tu artis pon amalkan Vivix tau.. Memang best makan Vivix ni.. Sedap lak tu.. Manfaatnya pon memang banyak. Jom saya terangkan sikit pasal Vivix ni.

Vivix ni juga untuk orang yang tak suka ambik supplement yang banyak-banyak tu... Makan VIVIX jer dah cukup... Boleh cover semua supplement lain...

Meh PM saya...


MAHERAN BINTI MAHTAR
ID 933321
emasyok@gmail.com
017-4099956
Puchong Kinrara Putrajaya

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::



Sunday, May 19, 2013

Kenapa wanita Perancis tak gemuk

credit to mamafaiz.com


Ramai yang hairan kenapa orang Perancis tidak gemuk. Ini kerana mereka minum banyak red wine. Dalam dalam wine, terdapat kandungan resveratrol yang banyak. Tapi setakat segelas dua tu tak jalan.. Jadi kita mana boleh minum wine kan..

 Jadi alternatif utk kita adalah minum VIVIX :
"Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)
Berkenaan dgn kenapa org Perancis tak gemuk.. dan apa kaitan dgn Resveratrol, meh kita baca artikel dibawah ini (credit)
_________________________________________________________________
... And the article was about was about a study done at University of Basque Country. Evidently they have been trying to figure out why French Women don’t get Fat. And of course it may be that they don’t eat Paula Deans wonderful home cooking recipes with plenty of fat and sugar. Or could it be that the French have smaller portions. Or perhaps it is the unprocessed non-GMO fresh foods? No they actually found another secret.The secret – as some suspected – is in the red wine. Red wine contains resveratrol, an antioxidant that has the ability to reduce body fat. It even reduces the accumulation of triglycerides, and seems to be especially effective when combined with a low-calories diet, says researcher Arrate Lasa, at the University of the Basque Country.


So, resveratrol –improves the positive effects of a diet, and explains why it is that the French don’t put on the weight in the first place, despite their high-fat diet.
(Source: Basque Research, from the University of the Basque Country).It is interesting to note that when David Sinclair from Harvard first discovered the wonderful properties of resveratrol, he actually found out that it took a whole lot more resveratrol than most scientists thought to get the best benefits. Now I am not saying that drinking a glass of wine or two is not beneficial but it evidently is not near enough to get the positive benefits from this nutrient. Dr. Sinclair found that more like 300 glasses a day would be better. Well that is a huge liquor bill…and who has the time to do that?So what is the best way to find an effective resveratrol product? Shaklee Corporation with the guidance of Mr. Resveratrol himself, Dr. Sinclair put together the most effective anti-aging product called Vivix.One teaspoon is equal to the amount of resveratrol in 300 glasses of wine. They even went to the extra mile and had University of Georgia develop a manufacturing process that wouldeliminate oxidizing the product.


As scientist continued to research scientist have discovered that using a mixture of resveratrol and other plants in the same category and resveratrol, called polyphenols actually had even better results than resveratrol alone. This was actually proven using Shaklee’s Vivix and resveratrol products at the University of Tennessee.By doing a muscle biopsy they divided individuals into 3 categories;those that took no reseveratrol, those that took resvertrol alone and those that took the mixed polyphenol Vivix that includes resveratrol and other polyphenols.




Here is a picture of the results. The more green the better. This is the mitochondria of the cell that looks green. Mitochondria are the energy furnaces of each cell…the more you have the better. These mitochondria produce something called ATP, and this is what fuels all of the body’s energy. More energy, less aging, better use of insulin and repair of the body…and who couldn’t use more energy and cell repair. They know that Vivix actually repair damaged DNA.
____________________
Kesimpulannya. Vivix mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah. Dan Resveratrol ,an antioxidant ini lah yang berupaya utk membakar lemak2 di badan..wallawwehhh.... lebih banyakcerita tentang Vivix... sila baca di sini....







Kebaikan Vivix untuk tekanan darah tinggi dan berat badann



credit to mamafaiz.com




Vivix si tonik ajaib..heheh...Bila saya baca testimoni Pn Siti Noranis ni.. memang saya rasa kagum.. rasa mcm nak paksa semua org yg ada masalah yg sama.. utk beli vivix gak.. paksaaaaa tuuuu.. hahahha... Tapi tak baik paksa2.. so u all bacalah sendiri.. kalau mana2 yg ada masalah yg sama dlm blood pressure... masalah allergic.. masalah berat badan yg payah nak turun.. marila baca..lepas tu nak beli ke tidak.. itu hak anda... duit anda.. Jom baca..saya petik dari FB page Pn Siti Noranis.. thanks dear for sharing

_________________________________________________________________
BLOOD PRESSURE / HYPERTENSION (DROPS 16)
*****************************************
Masa medical check up May 2012, blood pressure saya dikira tinggi..ta sepaptotnye ngan usia saya..bacaan 142 over 88..tinggi kan??..patot la saya selalu pening kepala..kira stage pre-hypertension da tu..pastu doktor tu gertak.."kalo awak ta jaga ni..tinggi skit lg..saya da kene bagi ubat darah tinggi kat awak.." oh tidakkkk..saya ta nak makan pil-pil yang banyak ituuuu..hohoho..Alhamdulillah Ogos 2012..saya check smula..126 over 80..saya bersyukur turun..dan masih menjaga supaya mencapai bacaan normal 100-110..

ALLERGIC
*********
Saya ade allergik dari kecik lagi..kulit saya sangat-sangat sensitif..terlalu banyak pantang larangnyeee..makan itu ta bley..pakai losyen itu ta bley..pakai sabun mandi itu ta bley..persekitaran kotor pun effect kat kulit saya jugak..Dengan vivix, kulit saya yang pernah luka tu, elok ajeee..jadi kulit baru..bersyukur sangat..yesss VIVIX REPAIR CELL!!...yang ini diiringi dengan diet pemakanan yang sangat ketat..untuk pengetahuan, saya ta makan AYAM BANDAR dan TELUR..dan makanan yang sewaktu dengannye..dua-dua ni toksin dia sangat kuat sebab mereka di INJECT supaya cepat besar dan bertelur..ayam kampung, telur kampung tape..Ya Allah seksanya..kebanyakkan makan skang dimasak dengan telur dan ayam..kdg-kdg sebagai perencah..

HIDUNG BERAIR (MEMANASKAN BADAN)
**********************************
Saya baru perasan..ini membuktikan Vivix adalah untuk kesihatan menyeluruh hihihi..kalo dulu, saya memang ta tahan sejuk..disebabkan kipas yg da set 1 je tu, saya akan terjaga kul 3 pg sebab hidung berair..pastu bangun pagi bersin 6-8 kali..apa lagi kalo aircond..demam terussss hehe..hidung ta payah na ckp la..sumbat ngan tisu je..Skarang da TADE..hihihi..alhamdulillahhh =)

PENURUNAN BERAT BADAN (DROPS 5KG)
***********************************
yeahhhh..part ni besttt..susah betul na trunkan berat ni tanpa EXERCISE..
May 2012 - Ya Rabbi, berat 65kg..dengan keadaan saya yang katekkk ni..152..BMI = 28++..rase berat je badan ni..
Ogos 2012 - Alhamdulillah trun 60kg..BMI masih tinggi 25++..tanpa EXERCISE..almaklumla busy hehehehe..sepatot kene ade sedikit EXERCISE untuk jantung kita..akan diusahakan kemudian ekekeke =P..saya jaga makan..BUKAN TAK MAKAN ea..sy cuma tuka pemakanan saya..TARGET - By end of this year Dec 2012..saya target na capai berat saya 52kg..BMI = 22++..dan by end of March 2013, set target 47kg..dengan BMI normal 20++..Doakan saya..hihihihi..Saya memang ta na turun secara drastik..ta elok sebenarnye..ckup la 1-2kg sebulan..yang penting konsisten..dan kita jaga pengambilan makanan kita..^^
Semua target ni saya capai dengan SHAKLEE..dan semestinya dengan izin Allah s.w.t..kita merancang..disusuli dengan usaha dan doa..Sayangi diri sendiri sebelum kita nak disayang oleh orang len..itu adalah rewards untuk DIRI SENDIRI..InshaAllah..demi insan-insan yang saya sangat sayang.. =))


MEI 2013 PROMO.... 




MAHERAN BINTI MAHTAR
ID 933321
emasyok@gmail.com
017-4099956
Puchong Kinrara Putrajaya

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

MAHERAN BINTI MAHTAR
ID 933321
emasyok@gmail.com
017-4099956
Puchong Kinrara Putrajaya Subang Jaya Shah Alam
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

Popular Posts