Google+ Followers

Like page FB : https://www.facebook.com/MummyMean.DaddyRie.Shine

Follow blog : click button follow di blog Vitamin Bite

Wednesday, March 26, 2014

Diet YO-YO Badan Jadi Gemuk

Kurus Dengan Badan yang Cantik Bersama Cinch Shake

kurus dengan cinch shake shakleeRingkasan mengenai Cinch Shake...

"KEEP MUSCLE YOU HAVE
BURN FAT YOU DON'T NEED
LOSE INCHES YOU DON'T WANT"

Agak-agak, faham x maksud yang tersirat di sebalik quotation kat atas tu?? Senang cakap, sesiapa yang mengamalkan Cinch Shake ini, bukan hanya akan kurus, tapi bentuk badan akan kekal menarik & langsing, kerana, badan kita akan dibentuk oleh otot-otot yang memang diperlukan dan bukanlah lemak-lemak degil. Say NO to LEMAK & INCHES yang TIDAK diperlukan...

Cinch Shake ini dicipta melalui pengetahuan nutrisi selama 50 tahun. Ianya dihasilkan dengan tujuan mengurangkan inchi di badan dengan MUDAH dan dalam masa yang sama, ianya MENYIHATKAN badan kita. Ia juga direka untuk membantu anda mengelakkan kitaran diet yo-yo (diet yang tidak membantu untuk maintain berat badan dalam jangka masa panjang), bleh baca lebih detail kat sini. Memandangkan formula ini dicipta oleh saintis yang juga manusia seperti anda dan saya, maka sudah pasti mereka mencarikan formula yang terbaik dan paling berkesan untuk manusia juga, sebab itu lah Cinch Shake ini sangat MEMBANTU dan BERKESAN.

Sesuatu yang istimewa yang terdapat dalam Cinch Shake dan TIDAK terdapat dalam mana-mana produk untuk diet yang lain adalah LEUCINE. Apa pentingnya Leuicine ini kepada badan kita? Boleh baca kat sini details tentangnya dan kenapa ianya diperlukan oleh badan kita. Secara ringkasnya, Leucine adalah otot yang membina asid amino yang terdapat dalam protein tertentu)

Cinch Shake atau juga dikenali sebagai Meal Replacement adalah minuman yang sangat lazat dan berkhasiat yang dapat membantu anda memelihara otot penting serta membuat anda sentiasa kenyang dan berpuas hati sekaligus membantu mengurangkan berat badan. Setiap kali kita minum Cinch Shake, kita akan mendapat :

==>> 24 gram protein
==>> 24 jenis vitamin dan mineral penting
==>> 6 gram serat larut


Protein adalah SANGAT PENTING dalam pembinaan otot kerana, ototlah yang bertindak menaikkan kadar metabolisma badan kita sekaligus membantu membakar kalori. Dalam erti kata lain....


kurus dengan cinch shake shaklee



Jika kita berdiet dengan konsep ini, maka hasil yang akan diperolehi nanti adalah sesuatu yang sangat kita harapkan, dan bukan lah kurus, tetapi dengan shape yang nipis macam papan lapis huhuhu...Of course semua orang nak kurus dengan shape yang menarikkan, sebab tu adalah target bagi setiap orang yang berdiet, betul tak??

Antara KELEBIHAN & KEBAIKAN Cinch Shake ini adalah:
    cinch shake shaklee
  1. kenyang, tanpa perlu mengambil makanan berat, malah hanya seperti menikmati pencuci mulut sahaja
  2. indek glisemik yang rendah : hanya 22, maka sesuai juga untuk penghidap diabetis
  3. memberikan 35% atau lebih, nilai harian kepada 21 vitamin dan mineral penting
  4. menggunakan Non-GMO soya dan bebas bahan tiruan, warna dan pemanis
  5. mengandungi Leucine untuk memelihara otot semasa kita menurukan berat badan
  6. terdapat dalam 3 jenis perisa : Vanilla, Coklat & Cafe Latte yang sangat sedap
Kandungan NUTRISI yang terdapat dalam 1 canister Cinch Shake adalah seperti di bawah...

nutrisi dalam cinch shake shaklee
So memang sangat membantu lah bagi mereka-mereka yang nak kurus dan dalam masa yang sama nak dapatkan bentuk badan yang menarik.Produk diet brand lain blum tentu dapat membuatkan untuk mendapatkan keputusan seperti apa yang Cinch Shake boleh berikan.... ^__^

Akhir kata, jom cuci mata dengan fakta dan kebenaran mengenai diet...
cinch shake shaklee diet


MAHERAN BINTI MAHTAR
ID 933321
emasyok@gmail.com
017-4099956
Puchong Kinrara Putrajaya
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

Apa Punca Perut Asyik Lapar


Memang la adat kita ni pantang la tengok makanan sedap-sedap kan.. bila tengok je perut yang kenyang pun rasa lapar padahal kita baru je lepas makan 2 pinggan nasi. Emm.. sedap tu memang la sedap tapi apa kesannya pada tubuh kita? Apa akan jadi bila kita terlebih makan? Mulala buat apa pun rasa malas je, ngantuk dan rasa nak tidur je kan. Pastu bila badan naik @ obesiti barulah terhegeh-hegeh cari suplemen yang dapat membantu..

Jom kenalpasti :-

APA PUNCA PERUT ASYIK LAPAR?
  • Terlalu banyak minum minuman manis
  • Makan makanan dalam tin
  • Sarapan pagi yang tidak mencukupi
  • Tiada serat / tidak makan sayur-sayuran
  • Tidak minum the kurang gula
  • Kurang minum air masak/ air kosong
  • Kebosanan
Apa kata kita cuba ni untuk memberikan rasa kenyang sepanjang hari.. tapi ingat.. sarapan pagi jangan tinggal..
Memperkenalkan CINCH SHAKE makanan protein yang memberi rasa kenyang dan membantu diet yang sihat
Campuran Proprietari Protein dengan Leusina
•    Bebas Laktos
•    Rendah Glisemik
•    Soya Bukan-GMO
•    Diperkaya dengan Leucine™ bagi mengekalkan otot semasa anda menurunkan berat 
      badan
•    Kaya dengan protein bagi membantu anda rasa kenyang dan puas
•    Tinggi serat dengan enam gram bagi setiap hidangan

  • Cinch Shake memberi jawapan segera kepada persoalan Apa yang harus saya makan untuk sarapan pagi?” atau “Apa yang harus saya makan untuk makan tengah hari?” .Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan.
  • Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. 
  • Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.

Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting. 
  • Mengapa? Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. Dan tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda:
  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
  •  Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis tiruan (soya bukan GMO)
Cinch™ Shakes sangat enak dan merupakan cara yang berkhasiat untuk membantu dalam mengekalkan otot perlu dan memberikan anda rasa puas semasa menurunkan berat badan.


MAHERAN BINTI MAHTAR
ID 933321
emasyok@gmail.com
017-4099956
Puchong Kinrara Putrajaya
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

ISI KANDUNGAN DALAM CINCH SHAKLEE

ISI KANDUNGAN DALAM CINCH SHAKLEE


Dalam pemilihan apa pun mesti kita lihat isi kadungan dulu kan...ta salah dan itu adalah yang terbaik...sebab semua orang wajib lihat isi kandungan ..bab makanan ni penting untuk seisi keluarga...

Kali ini kita kenali isi kandungan Cinch Shaklee #vanila# choc # latte#


Kandungan Chinch Shake Mix Shaklee

1.   Setiap hidangan Chinch Shake Mix Shaklee anda akan dapat:
      - 24gm protein - beri rasa kenyang dan rasa cukup puas hati
      - 24 jenis vitamin dan mineral penting -mengandungi lebih 35% Nilai Harian
      - 6gm serat larut
2.   Mengandungi LEUCINE - nutrisi penting untuk orang yang ingin kuruskan badan
3.   Indeks Glisemik yang rendah - 22, jadi hidangan Chinch sesuai untuk penghidap 
       kencing manis
4.   Dengan campuran ESP - campuran Eksklusif protein dipertingkatkan oleh LEUCINE
5.   LEUCINE dalam Chinch Shaklee memelihara otot semasa menurunkan berat badan
6.   TAK PERLU RISAU - Chinch Shaklee kawal kandungan gula normal
7.   Chinch Shaklee - memberi tenaga kepada orang yang berdiet
9.   Soya Bebas GMO
10  Tiada perasa tiruan, warna atau pemanis
11.  Ada 3 jenis variasi untuk pilihan - Vanila, Coklat dan Caffe Latte

Chinch Shake Mix Shaklee BERKESAN dalam MENURUNKAN BERAT BADAN

1. Formulanya mengekalkan jisim otot tanpa lemak
2. Berat anda turun KERANA kehilangan lemak BUKAN dengan JISIM OTOT sekali
3. DIPERKASA DENGAN LEUCINE
4. Chinch Shaklee mengawal rasa lapar
5. Memberi tenaga walaupun berdiet (perlu makan tetapi dengan diet menu yang sihat)
6. Menyokong proses metabolsima tubuh
7. Memberi kepuasan kepada pengguna.


PERANAN Leucine Dalam Proses Menurunkan Berat Badan

Secara ringkasnya LEUCINE dirumus khas dalam Chinch Shake Mix Shaklee untuk membantu kurus dengan MEMECAHKAN KITARAN DIET anda, jadi anda boleh kuruskan badan dengan 3 CARA:

MEMELIHARA OTOT-OTOT (jisim otot tak berkurang)
BAKAR LEMAK YANG TIDAK DIPERLUKAN OLEH TUBUH
BUANG BERAT (LEMAK) YANG ANDA TIDAK PERLUKAN

Perbezaan Set Sendi Shaklee Dengan Brand Lain






Osteoarthritis
Osteoartritis ialah keadaan di mana terdapat kemusnahan pada rawan yag menyelaputi sendi-sendi. Ia lebih biasa didapati pada usia yang lanjut dan pada mereka-mereka yang menegangkan sendi mereka, contohnya pada mereka-mereka yang bekerja keras dan mereka-meraka yang terlampau gemuk. Sendi-sendi yang selalu terlibat adalah sendi pinggang, lutut dan tulang belakang.


Tanda-tanda dan Gejala-gejala
v Sakit dan pembengkakkan di bahagian sendi-sendi seperti di pinggang, lutut, tulang
    belakang, siku dan pada wanita, juga pada sendi-sendi di hujung jari.
v Terdapat sakit yang sela-menyela dan dilegai dengan berehat.
v Pergerakan yang terhad apabila penyakit semakin melarut disebabkan oleh kehilangan
    rawan.


Arthritis Reumatoid
Penyakit ini memberi kesan terutamanya pada sendi-sendi di bahagian jari-jemari dan pergelangan tangan. Sendi-sendi lain yang turut terlibat adalah pada bahagian bahu, lutut dan kaki. Perawatan yang awal harus dimulakan untuk mengurangkan kecaccatan.

Tanda-tanda dan Gejala-gejala
v  Pembengkakkan pada satu atau lebih sendi, ia adalah biasanya bersimetri.
v  Kekakuan pada awal pagi.
v  Sakit yang berhijrah dan berulang-ulang pada sendi.
v  Ketidakupayaan untuk menggerakkan sendi secara normal
v  Kemerahan dan rasa panas yang ketara pada sendi.
v  Kelemahan dan kepenatan.
v  Demam bergred rendah.
v  Perasaan mencucuk pada bahagian-bahagian hujung badan.
v  Kekakuan otot apabila berada pada satu posisi untuk jangka masa yang lama.


Penting
Perawatan artiritis adalah berbeza mengikut jenis-jenis artritis. Adalah penting untuk berjumpa dengan doktor anda jika sebarang dari gejala-gejala dialami, agar penyiasatan dan rawatan yang berpatutan dapat diberikan.


Penjagaan Kendiri
Jika dokltor anda memberitahu bahawa anda mengalami arthritis, perkara-perkara yang berikut harus dilakukan
v Jika kegemukan – kurangkan berat badan anda.
v Jadikan badan anda lebih lentur dan mudah bergerak. Senam setiap hari untuk
     meningkatkan kelenturan otot. Rangka program senaman dengan fisioterapis anda.
v Selang selikan rehat.
v Haba – Ambil mandian panas pada waktu pagi kerana haba memberikan kelegaan dan
    merehatkan otot-otot. Rawatan haba yang lain juga boleh dijalankan selepas berunding
    dengan doktor atau fisioterapis anda.
v Alat bantuan fizikal – bergantung kepada keadaan pesakit, seorang terapis pekerjaan
    boleh memberikan nasihat mengenai alat bantuan fizikal yang bersesuaian.



Gaya Hidup

v Senaman dan istirehat yang sederhana adalah penting. Jika terdapat pembengkakkan
    atau kesakitan, sendi yang terlibat haruslah dibiar berehat
v Elakkan dari menegangkan sendi-sendi. Gunakan sendi yang lebih besar untuk melakukan
    sesuatu pekerjaan, misalannya, untuk membuka pintu, gunakan seluruh lengan anda dan
    bukannya menggunakan tangan sahaja.
v Sebarkan berat sama rata pada sendi anda, misalannya, gunakan kedua-dua lengan untuk
    mengangkat buku dari menggunakan satu lengan sahaja.
v Makan makanan yang berkhasiat, seimbang dan kekalkan berat badan ideal.
v Atur aktiviti-aktiviti anda supaya pengeluaran yang maksima dapat dihasilkan dengan
    usaha yang minima.
v Sertai kumpulan sokongan artritis.
v Fikir secara positif dan ceria selalu.



Elak

v Menegangkan sendi-sendi yang terlibat.
v Mengangkat objek – gunakan roda atau gelincirkannya.
v Berada pada satu posisi yang sama pada jangka waktu yang lama
v Memakai kasut yang tidak berpadanan.
v Membiarkan sakit mengganggu moral anda.



Cara hidup dengan Arthritis
v Gunakan alatan baru untuk membantu keperluan harian anda tanpa menegangkan
    sendi-sendi.
v Berhubung dengan kenalan baru yang berkongsi masalah yang serupa
v Nikmati kehidupan dan kenali penyakit dengan lebih lanjut






Tuesday, March 25, 2014

Set Sendi Tulang

Assalamualaikum wbt...

Mak sakit sendi? Ayah mengadu sakit belakang? Nenek sering mengadu sakit lutut?

Penyakit sendi dikenali sebagai osteoarthritis. Sakit sendi ini berlaku apabila tulang rawan yang membentuk permukaan sendi menjadi haus. Apabila permukaan sendi haus, ia mendorong sendi menjadi bengkak dan kebas.

Bahagian sendi yang akan memberikan kesan biasanya pada bahagian lutut. Ini adalah kerana kita menggunakan lutut setiap hari. Antara aktiviti yang melibatkan penggunaan lutut adalah: 

  1. Berjalan.
  2. Duduk.
  3. Berlari.

Berikut adalah tanda-tanda penyakit Osteoarthritis: 
  1. Sakit pada sendi yang terlibat.
  2. Kesukaran untuk membengkokkan atau meluruskan sendi akan berlaku.
  3. Sesetengahnya akan mengalami kebengkakan.
  4. Adanya pembesaran tulang sendi.

Ketidakselesaan  sendi ini juga menyerang tempat2 berikut





Cara nak atasi masalah ini, boleh cuba SET KESIHATAN SENDI dr shaklee ini yg terbukti selamat dan InsyAllah berkesan

 

ADVANCE JOINT HEALTH TABLET
-menyokong keselesaan sendi
-memelihara tisu penyambung yang sihat
-meningkatkan kesan kusyen

OMEGA GUARD
-bertindak sbg pelincir
-mengurangkan inflamasi akibat sakit sendi

OSTEMATRIX
-Mengandungi kalsium (penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen)
-magnesium (bantu mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang & menguatkannya)
-vitamin D (merangsang penyerapan kalsium)



ok jom kita tgk testimoni mereka yg dah ambil ajht atau set kesihatan sendi ini






Friday, March 21, 2014

Saya Berminat Jadi Ahli Shaklee

Alhamdulillah , ramai customer yang bertanya bagaimana ingin mendaftar menjadi ahli shaklee & apakah kelebihannya.Maklumlah dah jadi pengguna setia nak juga tahu apa faedah jadi member kan.


Sekiranya anda berminat untuk menjadi sebahagian dari keluarga Shaklee kami, kami mengalu-alukan kedatangan !


Yuran Keahlian Shaklee

Bermula dengan modal serendah RM65 ataupun tanpa modal                  
                                   langsung !



➀ Pendaftaran keahlian : RM 65 + RM 10(WM)/RM 20(EM) Postage Memberkit

Atau

➁ Pembelian bernilai RM 680 (bersamaan 200 UV) akan mendapat keahlian PERCUMA.


Menarik kan? Yang bestnya tak payah nak ada minimum purchase untuk maintain membership... Kecuali lah kalau dah 2-3 tahun tak beli apa2.. itu kemungkinan membership pun dah tak valid. 





Bagaimana  Mendaftar sebagai Ahli atau Pengedar Shaklee

Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk registration fee sebanyak RM65 ataupun membuat pembelian melebihi 200 points (dalam lingkungan RM680) untuk mendapat keahlian percuma. 

➀ Anda cuma perlu menghubungi saya (saya akan uruskan urusan pendaftaran)

atau 

➁ Pergi sendiri ke  branch Shaklee berdekatan dan mendaftar menggunakan ID saya (sms/email untuk medapatkan no id) sebagai sponsor/upline. Anda perlu memasukkan nama ,ID Shaklee & No telefon saya  sebagai penaja anda.

Nama : Maheran Bt Mahtar
Id Shaklee : 933321
Phone no : 017 40999 56

Setelah selesai, sms kepada saya,Nama dan ID member yang telah didaftarkan di bawah saya. 



Adakah Produk Shaklee Berkesan?

Saya percaya bila dah kenal & yakin dengan Shaklee memang tak berpaling dah pada 

produk lain especially yang kat kedai2, sebab:

# Shaklee tiada bahan kimia yang berbahaya.

# Shaklee adalah biodegradable.

# Shaklee dibuat dari bahan2 semulajadi & diproses secara semulajadi.

# Shaklee BUKAN SINTETIK!

# Shaklee halal dah diyakini.

# Shaklee natural.




Yang penting ia sangat menjaga standard dan very2 strict. Shaklee follows rules yang 

paling stringent, misalnya policy Shaklee lebih ketat dari USDA dan FDA.Walaupun

 Shaklee adalah supplement tapi ia mengikuti garis panduan FDA. bukan sekadar 

DSHEA. DSHEA tak requires ujian klinikal tapi Shaklee buat ujian klinikal tau!





Antara Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee : 





✾ Majalah Rasmi "Shaklee Today" akan diterima setiap 2 Bulan.
 Nikmati potongan harga 15-20% bagi setiap product Shaklee yang
ditawarkan.
 Tidak perlu bekejar atau keluar mencari pelanggan. Tidak perlu "head-hunting" untuk mencari downline.
 Tidak perlu menyimpan stok di rumah. 
 Kelas bimbingan diberikan secara online/offline, kami sediakan group tertutup di FB untuk berkongsi tips/sharing on marketing, bisnes, consultation, produt knowledge, motivation dan lain-lain.
 SISTEM yang kami gunakan telah terbukti membawa kejayaan kepada ramai ahli-ahli Shaklee di bawah Shaklee 2 U. 
Menjana INCOME 3-4-5 ANGKA, menikmati BONUS KERETA, PERCUTIAN bertaraf 6 STARS, Umrah & Ziarah, semuanya tidak mustahil bila anda bersama Shaklee!




Thursday, March 20, 2014

ESP Shaklee Sembuhkan Gastrik

ESP Shaklee Sembuhkan Gastrik



Siapa pernah kena gastrik mesti macam mana sakitnya... Bagaimana peritnnya...


Bila dengar je perkataan GASTRIK mesti jadi seram sejuk heheh...Yang dah alami gastrik ni tahu la macam mana rasa sakitnya penyakit gastrik ni kan. Untuk yang tidak mengetahui apa itu gastrik.. Jom saya kongsikan info tentang penyakit yang berkaitan dengan perut.

APA ITU GASTRIK ?

Gastrik dalam istilah perubatan dipanggil Gastritis.
Gastritis adalah keradangan pada lapisan perut.
Ia boleh berlaku secara tiba-tiba dan dalam jangka masa pendek ataupun secara berperingkat dan dalam jangka masa panjang.Secara semulajadinya, sel perut kita menghasilkan asid hidroklorik yang berfungsi mencerna makanan. Asid ini kuat dan jika terkena pada tangan, kulit akan terhakis. Sel perut menghasilkan lapisan mukosa (lapisan pertahanan) sebagai pelindung daripada kesan asid hidroklorik. Pengeluaran atau rembesan asid hidroklorik berlaku apabila ada makanan untuk memulakan proses pencernaan dan gastrik berlaku apabila tiada keseimbangan antara kuantiti rembesan asid hidroklorik dengan kekuatan lapisan pertahanan. Jika lapisan pertahanan ini menjadi lemah, ulser berlaku kerana asid hidroklorik boleh sampai ke sel dan menyebabkan keradangan. Jika ada yang mengadu sakit perut apabila lapar, ia menandakan asid hidroklorik terlalu banyak di dalam perut dan sebaliknya jika sakit perut selepas makan, ia mungkin menandakan masalah ulser perut kerana kerana lapisan mukosa yang lemah.

TANDA-TANDA GASTRIK

• Sakit perut (pada bahagian atas perut atau abdomen)
• Rasa senak, berangin atau pedih
• Rasa tidak selesa
• Kembung, sendawa berulang kali atau kerap kentut selepas makan
• Rasa mual (loya) dan muntah
• Hilang selera makan
• Berat badan turun (pada peringkat teruk)Jika sampai peringkat teruk, ulser perut menyebabkan pendarahan dan ia boleh dilihat dalam 2 bentuk iaitu :-
○ Najis menjadi hitam seperti tar
○ Muntah mengandungi darah atau berwarna gelap seperti kopi

BAGAIMANA ESP MEMBANTU?



ESP merupakan sumber protein unggul daripada kacang soya yang merupakan sejenis tumbuhan yang tinggi sifat alkalinya yang dapat meneutralkan keasidan didalam perut. Di samping itu, nutrien protein yang terkandung didalam ESP sangat membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat hakisan oleh asid hidroklorik berikutan proses pencernaan makanan.






Perbezaan Shaklee

Sintetik, Organik , Semulajadi.. Apa bezanya ?

Pernah dengar perkataan Sintetik , Organik dan Semula jadi ? Apa bezanya ?

Vitamin Sintetik bagaikan buah-buahan plastik

2

Vitamin Organik bagaikan jus buah-buah yang pek di kedai 
3

Vitamin semulajadi bagaikan buah sebenar..

4

Vit-Sintetik-vs-Vit-Organik-vs-Vit-Semulajadi

perbezaan vitamin semulajadi,sintetik dan organik

Shaklee merupakan pengeluar vitamin semulajadi.  Shaklee juga pengeluar multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia.  Produk tersebut adlah Vita-Lea.

  • Vita-Lea Shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia
  • Asalnya dikenali sebagai “Vitalize-Mineral” dan disingkatkan sebutan kepada “Vita-Min”, dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee.
  • Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea.
  • Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA.
  • Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang
  • Tablet Vita-Lea ini disaluti dengan serbuk nutrisi – spirulina
  • Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai “Explo-tab”
  • Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia.
  • Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil
  • Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahunboleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%
  • Vita-Lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Merupakan multivitamin terbaik yang terkemuka dan lebih komprehensif kerana mengandungi 23 vitamindan mineral dalam  jumlah yang seimbang untuk memantapkan kesejahteraan kesihatan kolon, hati, mata dan sistem imun dalam jangka masa panjang.

946300_628181813867370_63828705_n

  •  2 kali lebih antioksidan untuk mencegah  kerosakan fungsi imun berpunca daripada   radikal bebas
  • 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan tulang
  • 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan  rentak jantung, otot, dan fungsi saraf
  •  2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk  vitamin A yang lebih biopotent
  • 3 kali lebih selenium untuk melindungi  paru-paru, kolon dan prostat
  • 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong  proses pembinaan tulang
  • 6 kali lebih boron untuk menyokong  kesihatan tulang
  • 10 kali lebih Biotin yang menyokong  proses pengeluaran tenaga

Khasiat Utama Vita-Lea Shaklee

  • Sebagai penambahan tenaga segera, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian
  • Pelengkap Nutrisi, kerana kita sering kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anemia
  • Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar
  • Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan
  • Elemen penting pada sel tubuh, kerana ia menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid.
  • Melindungi organ seperti buah pinggang, jantung dan hati

Vita_Lea Nutrition supplement facts

MAHERAN BINTI MAHTAR
ID 933321
emasyok@gmail.com
017-4099956
Puchong Kinrara Putrajaya Subang Jaya Shah Alam
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

Popular Posts