Google+ Followers

Like page FB : https://www.facebook.com/MummyMean.DaddyRie.Shine

Follow blog : click button follow di blog Vitamin Bite

Friday, March 7, 2014

Cara Paling Mudah Singkirkan Asid Urik Berlebihan Penyebab Gout

Cara Paling Mudah Singkirkan Asid Urik Berlebihan Penyebab Gout

Apa itu gout?

Apakah tanda-tanda gout?
Apakah komplikasi yang biasa berlaku?
Rawatan bagaimana yang diperlukan untuk gout?Tahukah anda, gout adalah penyakit yang boleh dirawat .Memulihkan gout sebenarnya adalahSANGAT MUDAH! Jika anda faham tentang akar umbi penyakit ini. Penyakit gout ini berasal daripada satu dan HANYA SATU punca, iaitu kandungan Asid Urik (Uric Acid) yang Tinggi

Dan apa yang anda perlu lakukan juga hanya satu, singkirkan asid urik yang berlebihan dari badan dan kawal sedikit pemakanan anda untuk mengelakkan faktor-faktor yang boleh menambahkan paras asid urik. Tapi macam mana cara nak buang asid urik yang berlebihan tu?


Rawatan hospital

Jika anda adalah salah seorang penghidap gout dan anda sedang mendapatkan rawatan dari klinik atau hospital, anda akan diberi ubat-ubatan anti radang untuk  mengurangkan sakit dan keradangan sendi. Tetapi tahukah anda ubat-ubat tersebut sebenarnya mengandungi 'drugs' yang akan memberi kesan sampingan yang negatif jika diambil dalam jangka masa panjang?

Antara kesan sampingan adalah seperti berikut:
-  Ubat anti radang/pain killer (sakit perut)
- Colchicine (menyebabkan loya, muntah dan cirit-birit. Peringatan: Colchicine hanya boleh diambil melalui preskripsi doktor
- Steroid (Peringatan: Steroid hanya boleh diambil melalui preskripsi doktor dan tidak boleh diambil dalam jangka masa panjang) 


Rawatan semulajadi

JANGAN RISAU! Set Gout Shaklee ada jawapannya. Berasaskan dari 100% sumber semulajadi, tanpa sebarang kesan sampingan jika di ambil dalam jangka masa panjang, ramai pesakit gout yang berjaya sembuh dalam tempoh KURANG dari SATU bulan! 

Bukan tu saja. Kombinasi Omegaguard dan Alfalfa secara tak langsung akan membantu pesakit gout menurunkan berat badan. Jom tengok apa yang ada dalam set gout Shaklee.


No comments:

Post a Comment

MAHERAN BINTI MAHTAR
ID 933321
emasyok@gmail.com
017-4099956
Puchong Kinrara Putrajaya Subang Jaya Shah Alam
::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

Popular Posts